MARIJN OSTERMANN


Wie is Duurzaam Fit?

PROFIEL

Marijn Ostermann
Geboren op 19 Juni 1979
Getrouwd en 2 kinderen

SPORTIEF PROFIEL

Hardlopen, Crossfit, Wielrennen, Hockey, Skiën, Snowboarden, Zeilen, Kite-surfen.

LEVENSLOOP

Sporten doe ik al vanaf mijn jeugd, ik ben begonnen op de ski's toen ik net 4 jaar oud was. Niet veel later gestart met hockey en tennis. Vanuit huis is sport altijd een onderdeel geweest van ons gezinsleven, mijn vader altijd fanatiek op de racefiets en in de winter schaatsen. Mijn moeder was elke week op de tennisbaan te vinden. Met deze basis heb ik zelf ook altijd gesport.

Op een gegeven moment zit je in een andere fase van je leven, je werkt, moet voor jezelf zorgen en op elk moment van de week is er wel een feest, een borrel of een etentje. Door veel uren te werken, veel reistijd, en veel gezelligheid ben ik in een paar jaar erg aangekomen. Op mijn hoogtepunt (lees dieptepunt) woog ik 95 kilo, en met mijn 1.73 m is dat echt teveel.

OMSLAG

In 2011 is mijn zoon geboren en was ik het zat, er volgde een grote omslag. Ik wilde geen vader zijn die niet mee kon komen met een balletje trappen of andere activiteiten en ben begonnen (vanaf level zero) met hardlopen. Dit beviel erg goed, ik begon af te vallen en merkte dat ik sterker begon te worden en kreeg ook veel complimenten uit mijn omgeving. Dit heeft mij aangemoedigd het door te zetten en liep ik na een half jaar mijn eerste halve marathon en was ik ruim 20 kilo kwijt. Vanaf dat moment heb ik mijn levensstijl zo aangepast dat ik zowel lichamelijk als geestelijk in balans ben en dat ik enorm veel energie en plezier haal uit sporten, trainen en actief bezig zijn!

Qua werk heb ik diverse Sales bekleed binnen de commerciële sector. Functies die het maximale van je vragen door de dagelijkse druk en stress, maar ook door het vele reizen. In augustus 2015 heb ik door een ongeval mijn nekwervels gekneusd en mijn nekbanden verrekt, hierdoor heb ik 3 maanden thuis gezeten en nagenoeg niets kunnen doen. Tijdens deze periode heb ik (noodgedwongen) stil kunnen staan bij wat ik doe, wie ik ben en wat mij gelukkig maakt in het leven. Ik kwam erachter dat dit niet meer het leven was wat ik ambieerde en ben ik opzoek gegaan naar wat dan wel.

Op een moment herinnerde ik mij sterk een gebeurtenis van een half jaar daarvoor, bij de bootcamp club kwam een nieuwe trainer, ik wist nog goed dat ik toen het gevoel had dat ik ook wel die nieuwe trainer had willen zijn. Thuis gekomen na de training niet meer aan gedacht, je gaat verder met je leven en denkt er niet aan om je baan en de zekerheid die je hebt op te geven.

Echter na 3 maanden met pijn thuis te hebben gezeten heb ik besloten om een nieuwe richting in te slaan waarbij ik actief bezig kan zijn en mensen kan helpen aan een gezonder, fitter en bewuster leven. Ik heb mij toen aangemeld voor de opleiding tot Personal Trainer en Vitaliteitscoach bij Chivo en voor een cursus Bewust Hardlopen bij Reactive. Met deze basis ben ik mijn eigen bedrijf en Personal Trainingsstudio Duurzaam Fit begonnen.

Duurzaam Fit Personal Training staat voor het maximale uit het leven te halen met een gezonde en actieve levenstijl welke voor jou goed voelt, haalbaar en vol te houden is. Deze lange termijn doelstelling zorgt ervoor dat je niet alleen nu maar ook in de toekomst fit en happy door het leven kan!