Kinder bootcamp Beatrixschool 29 juni 2016


Kinder bootcamp beatrixschool 29 juni


Op 29 juni heb ik namens Duurzaam Fit een kinder bootcamp gegeven aan groep 1 en 2 van de Beatrixschool uit Culemborg. Helaas was het niet de mooiste dag van het jaar maar het heeft gelukkig de pret niet mogen drukken. Groep 1 was als eerste aan de beurt en na een gezamenlijke warming up en uitleg over de bootcamp met in totaal 36 kinderen heb ik 3 groepjes gemaakt. De eerste groep ging met mij een circuit afwerken met daarin verschillende zoals hordelopen, opdrukken, kettlebell tillen en over een speedlader lopen. Het was echt geweldig om te zien hoe de kinderen ondanks het slechte weer er zo'n zin in hadden en vol overgave aan het sporten waren. Nadat we het circuit een aantal keer hadden doorlopen heeft de groep nog touwtje getrokken tegen elkaar en werd de groep afgewisseld voor de volgende. Zo zijn we doorgegaan tot iedereen van groep 1 gesport had. Ondertussen was groep 2 gearriveerd en kon groep 1 ook even rusten en een stukje fruit eten. Groep 2 heeft ook met veel plezier het circuit afgewerkt en met veel kracht het touwtje trekken afgerond.

Toen alle kinderen gesport hadden heb ik op school een quiz gehouden over voeding, samen in groepjes konden ze in overleg de vragen beantwoorden.

Ik vond het een erg leuke dag en het heeft mij ook gemotiveerd om te starten in de vakantie met een kinder bootcamp, meer informatie hierover kan je op deze pagina vinden: Kinder bootcamp zomervakantie 2016

Groet Marijn

Kinder bootcamp 29 juni beatrixschool Culemborg