Goede voornemens – weet je nog?


GOEDE VOORNEMENS – WEET JE NOG?

WEES GERUST, GOEDE VOORNEMENS KUNNEN ALTIJD

1 januari 2017, het lijkt alweer een tijdje geleden. Met een glas champagne in je hand, een oliebol achter je kiezen en vuurwerk boven je hoofd ben je stiekem eigenlijk wel opgelucht dat de feestdagen weer voorbij zijn. Back to reality!

Vol goede moed spring je het nieuwe jaar in met een aantal goede voornemens op zak.

VALSE START

Grote kans dat je deze goede voornemens in de eerste maand van het nieuwe jaar al hebt op te geven. Het klinkt cliché, maar de meeste mensen houden hun goede voornemens niet vol. Slechts 10% van iedereen met goede voornemens houdt het minimaal een jaar vol.

Januari lijkt altijd 2x zo lang te duren. Het is als een kater die niet over wil gaan, vaak gepaard met griep. Je kijkt uit naar het voorjaar maar het wordt al snel pijnlijk duidelijk dat dat nog wel even gaat duren en de echte koude winter alsnog langskomt.

Maar wees gerust, goede voornemens kunnen altijd!

De top 3 goede voornemens 2017

 1. Meer sporten en bewegen (!)
 2. Gezond(er) leven en eten
 3. Zelfontwikkeling.

Toevallig is de populairste goede voornemen meer sporten en bewegen! Een goede tip om deze vol te kunnen houden is dit voornemen om te zetten in een duidelijk en meetbaar doel. ‘2x per week hardlopen’ is al veel concreter dan ‘meer sporten’.

Heb je het niet zo op goede voornemens? Probeer dan nieuwe (gezonde) gewoontes aan te leren, maar wees ervan bewust dat uit onderzoek gebleken is dat het minimaal 21 dagen duurt voordat je een nieuwe gewoonte aanleert. Focus je op de datum 21 dagen na de start! Als je tegen die tijd nog niet hebt gezondigd, is de kans aanzienlijk groot dat je het de rest van je leven volhoudt. Yes!

MOTIVATIE

Om fit te zijn, is consistentie belangrijk! Drie weken 2x sporten per week heeft niet zoveel zin als je vervolgens weer drie maanden niks doet. Maar als je erin slaagt om ook in periodes waarin je weinig energie hebt toch een 1 keer per week gaat trainen, houd je nog iets vast van wat je eerder hebt opgebouwd.

Heb je moeite om het trainen of sporten vol te blijven houden? Voor een extra steuntje in de rug deel ik hierbij 5 tips welke mij persoonlijk goed helpen:

 1. Sport met andere gemotiveerde mensen.
  Ga een commitment aan! Als er mensen zijn die je verwachten is er meer druk om te gaan.
 2. Zorg naast doelen ook voor idealen.
  Doelen hebben is goed maar een ideaal is veel meer dan dat. Het is iets bijzonders, iets wat het vuur in je laat ontbranden als je eraan denkt. Houd dat voor ogen, dit zorgt ervoor dat je steeds weer net iets meer uit jezelf haalt
 3. Onthoud: de wijze waarop je traint is een weerspiegeling van je karakter.
  Als je leert vol te houden met sporten, lukt dat je ook in het leven. Wees bij goede prestaties trost op jezelf en gun jezelf dat extra zelfvertrouwen!
 4. Onderneem actie wanneer trainen saai wordt.
  Varieer, wees creatief en verleg je grenzen. Maak het leuk, heb plezier!
 5. Niet vergeten ‘Summer bodies are made in winter’.
  Het kan nog 😉

Succes!

Gisterochtend heb ik samen met een enthousiaste groep weer een fijne Bootcamp gehad bij De Meent! Wil je ook een keer vrijblijvend meedoen op zondagochtend of donderdagavond (wisselende locaties) of heb je interesse in 1-op-1 training bij mij in de studio, neem dan contact op via 06 21 80 60 55 of marijn@duurzaam-fit.nl.

Wellicht tot snel!

Groet, Marijn